Jadłospis

ksp.dziedzictwo.org.pl

poniedziałek 12 kwietnia 2021

obiad: kapuśniak z ziemniakami i kiełbaska, naleśniki z serem i dżemem, kompot (porcja rosołowa drobiowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, kapusta kiszona, kiełbasa, cebula, przyprawy, sól, mleko, jaja, mąka pszenna, cukier, cukier waniliowy, olej, twaróg, śmietana, dżem truskawkowy, mieszanka kompotowa)

wtorek 13 kwietnia 2021

obiad: zupa krem z fasolki szparagowej z lanym ciastem, filet z kurczaka w płatkach owsianych, surówka z marchwi i pomarańczy, ziemniaki, kompot (porcja rosołowa drobiowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, fasolka szparagowa, śmietana, mąka pszenna, jaja, filet z kurczaka, mąka pszenna, płatki owsiane, olej, marchew, pomarańcza, ziemniaki, sól, kompot)

środa 14 kwietnia 2021

obiad: zupa jarzynowa z cukinią i makaronem, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot (porcja rosołowa drobiowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, mieszanka warzyw, cukinia, makaron pszenny, śmietana, łopatka wieprzowa, cebula, ryż, kapusta biała, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

czwartek 15 kwietnia 2021

obiad: zupa brokułowa z ziemniakami, kolorowy kociołek, knedel czeski, kompot (porcja rosołowa drobiowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, brokuły, ziemniaki, śmietana, przyprawy, filet z kurczaka, papryka konserwowa, fasola czerwona, fasolka szparagowa, kukurydza konserwowa, mąka pszenna, knedel czeski, mieszanka kompotowa, cukier)

piątek 16 kwietnia 2021

obiad: barszcz czerwony z ziemniakami, ryba panierowana, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i kukurydzy, ziemniaki, kompot (porcja rosołowa drobiowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, ziemniaki, koncentrat pomidorowy, ryba mintaj, jaja, bułka pszenna, olej, kapusta pekińska, marchew, kukurydza, ziemniaki, sól, mieszanka kompotowa, cukier)

Alergeny występujące w posiłkach są wytłuszczone

Cennik obiadów

ul. Błogocka 19 kasy 1-6
zupa 2,50
II danie 6,50 /abonament (5 dni) 32,50
cały obiad 7,50 / abonament (5 dni) 37,50

Pl. Domikański 2 klasy 7-8
zupa 2,50 + opakowanie 0,45
II danie 6,50 + opakowanie 0,50
cały obiad 7,50 + opakowania 0,95

Barbara Foltyn

PŁATNOŚĆ ZA OBIADY


Od 1-go października 2020 wprowadzamy płatność za obiady przelewem bankowym na konto Stowarzyszenia „Dziedzictwo” św. Jana Sarkandra 43-400 Cieszyn Pl. Dominikański 2 o numerze: 03 8113 0007 2001 0000 9986 0007 (konto odrębne, inne niż dla wpłat czesnego).

  1. Wpłaty za obiady mogą być dokonywane wyłącznie za bieżący miesiąc, do 5-go dnia miesiąca.

  2. Wpłata za obiady musi być dokonywana oddzielnym przelewem dla każdego ucznia z osobna.

  3. Wpłata obejmować musi abonament za cały miesiąc (ilość dni x jednostkowa cena obiadu).
    1. cały obiad: 7,50 zł
    2. drugie danie: 6,50 zł
    3. zupa: 2,50 zł

  4. W opisie przelewu konieczne jest sprecyzowanie:
    1. zakresu obiadów: cały obiad czy tylko drugie danie, ewentualnie sama zupa.
    2. zaznaczenie przewidywanych dni, w których dziecko nie będzie korzystało z obiadów.

  5. W przypadku choroby czy innego powodu nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt telefonicznie do sekretariatu szkoły (tel. 33 852 40 30) do godz. 8.30. Wówczas opłaty odliczone zostaną w abonamencie za miesiąc następny.

  6. Wpłaty gotówkowe można będzie dokonywać wyłącznie przez pierwsze 3 dni miesiąca u pani intendentki w godzinach od 7.00 do 9.00.

  7. Wpłaty w sekretariacie od uczniów nie będą przyjmowane.