Jadłospis

ksp.dziedzictwo.org.pl

poniedziałek  19 luty 2024

obiad: kapuśniak z ziemniakami i kiełbaską(porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, ziemniaki, kapusta kiszona, włoszczyzna, kiełbaska, olej, cebula, przyprawy, sól), kluski na parze z sosem waniliowym (kluski na parze, mleko, budyń waniliowy, cukier, cukier wanilinowy), kompot (mieszanka kompotowa cukier)(1,3,7)

             wtorek 20 luty 2024

obiad: zupa szpinakowa z tartym ciastem (porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler,szpinak, śmietana, tarte ciasto, przyprawy, sól) , klopsiki wieprzowe w sosie warzywnym (łopatka wieprzowa, cebula, jaja, bułka pszenna, przyprawy, sól), ziemniaki (ziemniaki, sól), kompot, (mieszanka kompotowa, sól)(1,2,3,7)

środa  21 luty 2024

obiad: zupa pomidorowa z ryżem, (porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler, koncentrat pomidorowy, śmietana, ryż, przyprawy, sól) kotlet drobiowy w kukurydzianej panierce (filet z kurczaka,jaja, mąka pszenna, płatki kukurydziane,olej, sól) , surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i koperku  (kapusta pekińska, ogórek zielony, koperek, sól, cukier, cytryna, olej) ziemniaki (ziemniaki, sól), kompot (mieszanka kompotowa, cukier) (1,2,3,7)

             czwartek 22 luty 2024

obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami (porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler,kalafior, ziemniaki,włoszczyzna, śmietana, mąka pszenna, przyprawy, sól) , kolorowy kociołek (filet z kurczaka, cebula, olej, fasolka szparagowa, kukurydza konserwowa, papryka kolorowa, fasola czerwona, przyprawy, mąka pszenna, sól), kasza na sypko (kasza jęczmienna, sól), kompot(mieszanka kompotowa, cukier)(1,3,7)

piątek  23 luty 2024

obiad: zupa krem cebulowa z grzankami, (porcja rosołowa, marchew, pietruszka korzeń, seler,cebula, ziemniaki, śmietana, maka pszenna,m przyprawy, sól, bułka pszenna, masło) ryba w cieście (ryba miruna, jaja, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, sól, olej), surówka z marchwi i selera (marchew, seler konserwowy, cukier, sól, olej), ziemniaki (ziemniaki, sól), kompot (mieszanka kompotowa, cukier)(1,2,3,6,7)



Cennik obiadów

ul. Błogocka 19 kasy 1-6
zupa 3 zł
II danie 8 zł /abonament (5 dni) 40 zł
cały obiad 9 zł / abonament (5 dni) 45 zł

Pl. Dominikański 2 klasy 7-8
zupa 3 zł
II danie 8 zł 
cały obiad 9 zł 

PŁATNOŚĆ ZA OBIADY

Od 1-go października 2020 wprowadzamy płatność za obiady przelewem bankowym na konto Stowarzyszenia „Dziedzictwo” św. Jana Sarkandra 43-400 Cieszyn Pl. Dominikański 2 o numerze: 03 8113 0007 2001 0000 9986 0007 (konto odrębne, inne niż dla wpłat czesnego).
Wpłaty za obiady mogą być dokonywane wyłącznie za bieżący miesiąc, do 5-go dnia miesiąca.
Wpłata za obiady musi być dokonywana oddzielnym przelewem dla każdego ucznia z osobna.
  1. Wpłata obejmować musi abonament za cały miesiąc (ilość dni x jednostkowa cena obiadu).
    1. cały obiad: 9 zł
    2. drugie danie: 8 zł
    3. zupa: 3 zł
  2. W opisie przelewu konieczne jest sprecyzowanie:
    1. zakresu obiadów: cały obiad czy tylko drugie danie, ewentualnie sama zupa.
    2. zaznaczenie przewidywanych dni, w których dziecko nie będzie korzystało z obiadów.
W przypadku choroby czy innego powodu nieobecności dziecka w szkole należy zgłosić ten fakt telefonicznie do sekretariatu szkoły (tel. 33 852 40 30) do godz. 8.30. Wówczas opłaty odliczone zostaną w abonamencie za miesiąc następny.

 

Wpłaty w sekretariacie od uczniów nie będą przyjmowane.